Skip to main content

Wearable technology

Funktionelle tekstiler med indbygget elektronik vil ændre anvendelse og opfattelse af beklædning som ”bare” tøj på kroppen. Wearable technology, eller elektronisk funktionalitet, giver mulighed for at programmere og tilpasse tøjet til ens personlige preferencer – wearable technology giver nye spændende muligheder for personlig branding og selviscenesættelse.

Twitter Kjole

Under den gennemsigtige sorte Twitterkjole gemmer sig en underkjole bestående af 2.000 LED-lys, der fungerer som en online opslagstavle for indgående tweets. Kjolen blev præsenteret i forbindelse med en 4G lancering og fungerer som et display for tweets, online via @EE. Kjolen er designet og skabt af CuteCircuit, specialister i bærbar teknologi, som har base i London.

Twitter kjoleNicole Scherzinger wearing the Twitter dress designed by »CuteCircuit

»Videoklip med Twitter-kjolen in action

Social medier fylder så meget i vores livstil, at aktiviteten nu bevæger sig ind som et statement i vores garderobe.

Farveskiftende kjole med LED-lys

CuteCircuit står også bag en ny haute couture kollektion med LED-lys. Kjolerne er designet af Francesca Rosella til lanceringen af to nye Magnum smagsvarianter til sommeren 2013: Magnum Pink og Magnum Black.

”The Pink & Black kollektion” er skræddersyet af det fineste franske silke chiffon og organza og pyntet med hundredvis af Swarovski krystaller. Kjolens farvespil og animationer stammer fra hundredvis af LED-lyskilder og styres af twitter-brugers tweet-afstemninger med de to hashtags: #makeitblack og #makeitpink.

Magnum kjolerne er de første i verden, som kontrollers ved brug af en iPhone App.

» Præsentation af Magnum-kjolerne 

Tshirts-OS

Verdens første programmerbare t-shirt, er igen designet af innovative CuteCircuit, denne gang i et samarbejde med Ballantines.

Den ligner en simpel grå t-shirt, men med dens ekstraordinære strømtilførsel, giver den mulighed for at dele Facebook-status, tweets samt yndlingssange og billeder via en app på mobilen.

Herover en video omhandlende tshirtsOS projektet

Elektronisk wearable beklædning

» Se Bono iført U2 jakken
» CuteCircuit LEDs Leather Jackets for U2

Fremtidens fashion er her nu

På CuteCircuit website kan man allerede nu købe moderigtig tøj med nogle af de beskrevet elektroniske funktionaliteter.

Her finder man kjoler med interaktiv LED teknologi, som funkler og gløder ved bevægelse. De er lavet af bomuld/elastan med microfiber og krystal dekoration. Nogle er skabt med reflekterende teknologi, der lyser når de udsættes for et stærkt direkte lys. De fleste produkter kan vaskes ved 30° C.

» CuteCircuit webshop

Et kærligt knus via fjernbetjening

Elektronisk beklædning kan også have en sundhedsfremmende effekt. Med en elektroniske jakke og smartphone app, kan forældre, lærere og plejepersonale give et uroligt barn et “knus” når det er nødvendigt for at forhindre et panikanfald. Vesten er beregnet til at berolige autistiske og hyperaktive børn, som ofte ikke kan lide at folk rører ved dem. Barnets mentale tilstand overvåges via app’en og forældre har mulighed for at give deres barn det beroligende knus, selvom de er langt væk fra hinanden.

» Video-demonstration af The T.Jacket

Facebook vest

En anden mulighed for at give knus på afstand er en Facebook vest. Et team, af innovative designere fra MIT, har skabt en vest og døbt den ”Like-a-Hug”. Vesten pustes op og giver et knus, når nogen ”Liker” din Facebook statusopdatering.

» Video-demonstration af Like-a-Hug vesten

© Maj 2013 Artiklen er udarbejdet af Rikke Christensen / Anne Louise Stargate