Græskar tilbage i syltekrukken

Græskar i syltekrukken

Med fejring af den amerikanske Halloween, er den unge generation blevet introduceret for græskar som ingrediens i det danske køkken. Det giver inspiration til at eksperimentere med “nye” retter som græskarsuppe, græskartærter, syltede og ovnbagt græskar.

I vores søgen efter identitet, har vi fundet ind til vores nordiske rødder og afprøver derfor køkkeneksperimenter med vores kulturarv af oprindelige danske råvarer, som f.eks græskar, asier og bladbede.

Før vi begyndte at fejre Halloween var græskar stort set kun en spise for den ældste generation i form af syltede søde strimler på linje med asier. Halloween har introduceret græskar for den nye generation af børn og voksne. Sjovt er det også for børnene at være med til at koge suppe af udskæringerne fra de uhyggelige græskarhoveder. Det ligger fint i tråd med forbrugerbevægelsen og tanken om nul madspild.

» Græskar i det nye nordiske køkken

Radiointerview med Anne Louise Stargate i P4 Weekend, 4. oktober 2014

© Oktober 2014, Anne Louise Stargate